Es tracta d’una beguda fresca, completament natural, de circuit curt, baixa en alcohol i saludable. És una sidra de tipus USA.
La sidra catalana
La sidra s’elabora seguint un procés acurat de selecció de pomes, barreja segons les característiques, maceració, premsa i fermentació. A la bodega es segueix un acurat procés de control, trasvàs, clarificat, filtrat, gasificat i, finalment, embotellat. Cada una de les nostres sidres té un proces específic que dura de 6 a 12 mesos i varia cada any.
Les causes d’aquesta variació van lligades principalment al moment de recol·lecció de les pomes. Les condicions meteorològiques de primavera i estiu, la insolació que afecta als sucres, el terreny que pot modificar la producció i el vigor o l’edat i varietat de les pomeres són alguns dels aspectes principals que s’han de tenir en compte.
Les causes d’aquesta variació van lligades principalment al moment de recol·lecció de les pomes. Les condicions meteorològiques de primavera i estiu, la insolació que afecta als sucres, el terreny que pot modificar la producció i el vigor o l’edat i varietat de les pomeres són alguns dels aspectes principals que s’han de tenir en compte.
Més productes
També, elaboren sucs monovarietals de poma. Ofereixen quatre tipus diferents: Gala, Pink Rosée, Fuji i Granny Smith. Cada un d’aquests sucs té una personalitat pròpia per tal de satisfer tots els paladars.
A més, si feu un cop d’ull a la botiga online també descobrireu vinagre de poma, confitura i compota entre altre productes.
Tradició, salut i sostenibilitat
L’experiència familiar de més de 50 anys en l’àmbit fructícola els permet oferir productes de qualitat derivats de la poma. La poma conté minerals, vitamines i polifenols antioxidants.
Aquest fet situa els productes a la base d’una dieta saludable i equilibrada. Els productes Mooma són km-0 ja que la totalitat de la matèria primera prové de les pròpies plantacions situades a Palau-sator (Baix Empordà).
Agroalimentària Mas Saulot
Al Mas Saulot és on elaboren la sidra i els sucs. Compta amb més de 20 hectàrees de pomeres. La família s’hi va instal·lar fa sis generacions quan Llorenç Vidal va comprar les terres i el mas. Al 1962 es van plantar les primeres pomeres.
Mas la Resclosa
Aquesta finca es va incorporar l’any 2000, si bé la família la conreava des de feia desenes d’anys. Va ser la primera al Baix Empordà a produir pomes. El seu sòl sorrenc i el fet d’estar al costat del riu Ter ens dona certs avantatges en la producció. Aquí és on tenen part de la finca experimental de noves varietats de pomes sidreres.
Girona Fruits
Pere Frigola va ser un dels socis fundadors de Girona Fruits, gerent i president. Ser socis de l’única cooperativa gironina amb funcionament real cooperatiu els dóna la possibilitat de fabricar i produir gairebé tot l’any amb la millor matèria primera de la zona procedent de les plantacions i els associats.
Sidraturisme Visita MOOMA + Tast
La totalitat del procés d’elaboració el duemna terme a les instal·lacions, situades al Mas Saulot (Palau-sator). Allà ofereixen visites guiades on es pot ser partícips de tots els passos que segueixen per a crear la sidra: collita, fermentació, filtratge, gasificació i embotellat. Les visites estan encarades a persones adultes. Un cop finalitzada la visita, es fa un tast dels productes que aproparan tot el gust i aroma de l’Empordà.
Visita MOOMA + Menú
S’inicia la trobada amb la Visita a Mooma, explicant de primera mà com elaboren els productes. Sense deixar passar les tècniques del camp i les plantacions.
Les visites estan encarades a persones adultes. L’àpat consistirà en plats relacionats amb el món de la poma i la sidra, així com tradicionals de la nostra família. Es marida els plats amb la sidra i es tasten les postres.
Fructicultura de precisió
Agroalimentària Mas Saulot innova en fructicultura de precisió aplicant els últims avenços tecnològics i sistemes de producció sostenibles i eco-responsables.
Tenen una visió a mig termini i consisteix en instaurar la mecanització total del sector fructícola mitjançant la recol·lecció amb robot. Parteixen de la premissa de que és més simple adaptar la forma dels arbres a la mecanització que adaptar les màquines als arbres. Per aquesta raó, estan apostant per les tecnologies internacionals del futur.
Innovació i sostenibilitat
Actualment, estan desenvolupant el projecte de R+D+i CDTI IDI-20150008; Producció fructícola en mur amb costs controlats, cofinançat pel FEDER. La present estratègia es basa en la producció fructícola en mur amb costs reduïts i controlats mitjançant solucions específiques de mecanització de poda i aclarida.
Aquestes tècniques els han permés constatar la bona adaptació de les diferents varietats plantades en doble eix i l’eficiència i eficàcia de les operacions de tall mecanitzades: la poda d’estiu, la poda d’hivern i l’aclarida de flor.
Cap al futur
“Tot apunta a una collita mecanitzada; robots que, gràcies als infrarojos, colliran i enregistraran la informació de les pomes”.