PlaOví és una jove explotació ramadera d’oví en extensiu i neix de la necessitat de ser un complement a l’empresa familiar agrària, que es troba al municipi d’Algerri, a La Noguera. Les terres cultivades són gairebé 100% en ecològic.
VENDA DIRECTA
La necessitat d’aconseguir fems per aportar a la terra i així tancar el cercle de la natura, amb l’afegit d’aprofitar els excedents dels cultius que s’hi produeixen.
Els canvis constants en l’economia agrària han fet que el ramat sigui l’activitat principal. Els baixos preus del mercat del corder els obliguen a accelerar el que era una premissa, fer la venda directa de la carn.
PASTURA I MUNTA NATURAL
El seu ramat surt a pasturar cada dia pel terme d’Algerri, també pasturen per terres dins les zones Zepa i de l’espai natural protegit de La Serra Llarga.
La munta natural és el sistema que utilitzen per cobrir les ovelles, cinc mesos de gestació, i alletament continuat de la mare, el xai de ramat mai deixa d’alletar-se de la mare fins al moment d’anar a l’escorxador.
GARANTIA DE QUALITAT
El sistema que empren és el motiu pel qual la nostra carn sigui d’una gran qualitat. La carn de xai es pot considerar vermella o blanca segons l’edat i l’alimentació que ha rebut l’animal. Com la resta de carns, és una bona font de proteïnes de bona qualitat, vitamina B12 i B2 i de minerals com ferro, fòsfor i zinc.
BENEFICIS DE LA CARN DE XAI DE PASTURA DE PLA OVI
1-Perquè és saludable
2-Perquè és sostenible amb el medi ambient i respectuós amb la natura
3-Perquè te nivells màxims de qualitat
4-És respectuós amb el benestar animal
5-Perquè la carn és més gustosa
6-Perquè no conté additius sintètics, ni pesticides ni antibiòtics
Fa dos anys que van decidir obrir “LA BOTIGUETA DE PLA OVÍ” on després de passar per l’escorxador, tallen la carn el gust del client, a mà o màquina.
Diferencien els productes en tres segments:
– lletó, canal de 4 a 7 kilos de carn.
– ternasco, canal de 8 a 10 kilos de carn.
– xai pasqual, canal d’11 a 15 kilos de carn.
A finals d’any van ser premiats com a millor Empresària agroalimentària per ApLleida, format per la Cambra de comerç de Lleida, Diputació de Lleida, la Generalitat i l’Ajuntament de Lleida.
“La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013”.