COOPERATIVA ELS TORMS, l’oli de les Garrigues

COOPERATIVA ELS TORMS, l’oli de les Garrigues

La cooperativa del camp Els Torms (Les Garrigues) va ser fundada el 1951, de l’afany de renovació d’un grup de pagesos del poble per tal de donar sortida a les seves collites.

Així doncs, van comprar un molí d’oli que hi havia al poble, i van emprendre la producció d’oli ells mateixos. Grà-cies al treball i esforç de les generacions que han anat precedint, la cooperativa va treure al mer-cat l’oli d’oliva verge extra Olier.

Oli de primera qualitat

L’Olier és el resultat de la primera premsada de les olives i sempre s’extreu per procediments me-cànics i a baixa temperatura (<27º) És afruitat i té poca acidesa (entre 0,01º i 0,3º). És oli d’oliva verge que, per la seva excepcional qualitat, se li dóna el nom de “extra”. El grau de qualitat ve donat per paràmetres físic-químics i organolèptics.

De proximitat

Aquest producte és autòcton i de proximitat, fruit de l’esforç dels pagesos i pageses dels Torms. L’oli d’oliva és un aliment equilibrat molt important en la dieta mediterrània. Però no tots els olis són iguals, la seva qualitat, sabor i aroma estan en funció de les varietats d’oliva, el clima, el sòl i la forma de recol·lecció.

Excel·lents característiques

En aquest cas, l’Olier és considerat de categoria superior perquè s’obté a partir d’olives arbequi-nes per procediments mecànics, amb la qual cosa s’aconsegueix un oli amb excel·lents caracte-rístiques organolèptiques i que es pot consumir directament amb tota la seva aroma i sabor. L’oli-er és un oli indispensable en la nostra cuina en cru per amanides i plats freds, però també per fregits i fins i tot per postres.

Procés d’elaboració de l’Olier de Els Torms

L’olier és un oli sotmès a rigorosos controls de producció i elaboració detallats a continuació:

1. Treballar la terra Els agricultors i agricultores treballen la terra durant l’any amb l’objectiu d’obtenir la millor qualitat del fruit, previ a la recol·lecció que arriba al mes de novembre.

2. Recol·lecció Amb les primeres boires, comença el procés amb tècniques que garanteixen l’arribada del fruit amb òptimes condicions a la cooperativa.

3. Neteja Tot seguit, una ventadora separa les fulles dels brots, es renten i s’eliminen les impureses.

4. Molturació Les olives es molturen a baixes temperatures per garantir les característiques organolèptiques i químiques per mitjà d’un procés de decantació que separa l’oli i el guarda en dipòsits d’emma-gatzematge.

5. Envasat Finalment, l’oli és envasat i està a punt per ser comercialitzat i satisfer els paladars dels consumidors.

Els Torms disposa d’un entorn envejable

El poble d’Els Torms es troba situat sobre un turó de la vall Major, a 476 metres d’altitud, a la co-marca de Les Garrigues, amb una població d’uns 200 habitants. La principal activitat de la vila és l’agricultura i la ramaderia, on destaquen els seus cultius d’olivera, ametller i fruiters.

En el paissatge Garriguenc, hi domina el cultiu de l’olivera, enmig de paisatges de boscos de pi blanc, matoll, conreus de cereal i plantes aromàtiques. L’entorn que envolta les oliveres dóna a l’oli d’oliva unes característiques especials impossibles de trobar en cap altra zona del món.

“La venda de proximitat està regulada i permet identificar els pagesos catalans que venen ells mateixos els seus productes al públic, segons el Decret 24/2013”. 

gastromercat

See all author post

https://gastromercat.cat/

Amb l'app de GastroMercat digitalitzem tot el procés de compra de productes, fent-lo més ràpid i eficaç. Troba tots els productors de GastroMercat que treballen.

訂購使蒂諾斯安眠藥

失眠多夢睡不著,長期下來不但影響工作和生活,也會影響健康,官網https://www.stilnox-online.com/,訂購使蒂諾斯安眠藥,讓自己睡得好。

使蒂諾斯是全球最安全的安眠藥之一,線上使蒂諾斯訂購,所有商品為正品,隱私包裝出貨。