Hort del silenci és una empresa agrícola amb caràcter i vocació comercial, amb el propòsit d’arrelar i ser còmplice del territori, actor de referència, per potenciar la iniciativa del producte de producció ecològica i de proximitat.
Qui són
La marca que acull els aliments envasats i elaborats de producció ecològica per consum humà del grup de Cooperativa d’Artesa de Segre, a través la Eco Artesa 2058, especialitzada exclusivament en producció d’alimentació ecològica.
Eco Artesa 2058 neix de la voluntat de Cooperativa d’Artesa de créixer junt amb la societat , adaptant-se als requeriments de sostenibilitat, millora qualitativa i seguretat alimentaria, estant presents des de el cultiu i producció fins l’elaboració final ,amb el propòsit d’estar mes a prop del consumidor amb articles d’alimentació local i ecològica certificada.
Al 1958 es fundà La Cooperativa d’Artesa de Segre, referent que ha acompanyat i potenciat el desenvolupament agrari i ramader, contribuint així a l’equilibri territorial. Actualment ofereix serveis a 1.137 socis de les comarques de La Noguera, Pallars Jussà, La Segarra, Urgell i Alt Urgell. En l’actualitat hi ha 800 hectàrees certificades per producció ecològica , destinades a llegum , horta i cereals.
La visió i objectius
La seva visió és posar en valor el producte obtingut i el treball de les persones, dins el nostre àmbit i territori d’actuació, amb consciència ecològica i propòsit ben intencionat. L’objectiu és actuar de manera respectuosa, responsable i de valor per la terra cultivada, el territori, totes les persones involucrades; agricultors, empleats, clients, consumidors i col·laboradors, així com per la pròpia societat en general, la qual formen.
El respecte a les persones, la qualitat del producte, apostar per la sostenibilitat del mediambient i la complicitat amb el territori són els seus valors amb els quals treballen. Per això, cultiven amb pràctiques agrícoles sostenibles, envasar i etiquetar amb rigor i honestedat, elaborar amb cura, sense additius de síntesis i el mantenir el màxim de les propietats nutricionals.
Productes
Llegum certificat ecològic
Llegum de gra
Cigronet Bio Alta Segarra Cigró petit, de superfície molt llisa, de sabor intens i delicat que augmenta fins a tres vegades el seu volum durant el remull. A la cuina es pot utilitzar en diferents formats: com empedrats de cigró, amanides, estofats, hummus, amb verdures, sopes…
Els llegums per la seva conservació són tractats tèrmicament per evitar additius i/o conservants.
Llentia Pardina Bio Alta Segarra
Varietat que es diferencia de les altres pel color marró de la pela i la mida mitjana
( entre 4/5 mm). La seva mida i la pela fina en permeten la coció directa, sense el preceptiu remulat dels llegums, que es redueix a un simple rentat. La pela no es desprèn en coure-la, fent- la ideal per als guisats més o menys sucosos, i per a les amanides.
Mongeta Fesol Bio Mongeta de gra allargat , petita i color blanc. Un cop cuita té un gust excel.lent, de pell molt llisa i duresa mitja, de consistència tova i suau al paladar. Els llegums per la
seva conservació són tractats tèrmicament per evitar additius i/o conservants.
Llegum cuit
Cigronet Bio Alta Segarra
És un cigró petit, de superfície molt llisa. El seu sabor és intens i delicat. La textura fonent i homogènia, gens farinosa i ferma alhora. La pell molt fina, harmonitza amb l’interior.
Llentia BIO pardina
Llentia de la varietat pardina. Tamany petit i molt gustosa, apropiada per a diversos cuits i sopes.
Mongeta Fesol Bio
Mongeta de gra allargat amb forma arronyonada i aplanada, de color blanc. Gust excel.lent, de pell molt llisa i duresa mitja, de consistència tova i suau al paladar.
Plats preparats bio
Cigró amb Espinacs Bio
Cigró Alta Segarra, de sabor intens i delicat, d’altra banda, de textura homogènia, untuosa, gens farinosa i ferma alhora; combinat amb els espinacs tenim un plat tradicional molt nutritiu i energètic.
Crema de Cigró i Carbassa Bio
Crema de llegums individual, elaborada amb cigró i carbassa del país i de cultiu ecològic. Sense additius ni conservants. Recepta tradicional, molt equilibrada nutricionalment. Per obrir i menjar, tant fred com calent.
Crema de Llentia i Pastanaga BIO
Crema de llegums individual, elaborada amb llentia i pastanaga del país i de cultiu ecològic. Sense additius ni conservants. Recepta tradicional, molt equilibrada nutricionalment. Per obrir i menjar, tant fred com calent.
Farina de cigró i especialitats bio
Farina de Cigró Bio
Cigró Alta Segarra molt en molí de pedres naturals perquè es conservin totes les propietats organolèptiques i nutricionals del llegum a la farina, ja que la moltura es fa en fred i no s’escalfa el cigró. Farina de textura cremosa quan és barrejada amb qualsevol líquid. Quan es cuina ajuda a fer d’espessant .
Tempura de Cigró Bio
Cigró Alta Segarra molt en molí de pedres naturals perquè es conservin totes les propietats organolèptiques i nutricionals del llegum a la tempura. La tempura permet obtenir un arrebossat lleuger i cruixent, consisteix a fregir durant un temps curt els aliments, especialment verdures, peixos i mariscs.
L’Ou Vegetal
És la farina de cigró condicionada per ser un substitut de l’ou. Dues cullerades soperes de producte és l’equivalent a un ou mitjà. Hi afegirem aigua fins a aconseguir la textura d’un ou batut.
Per fer pastissos, creps, truites de patata o de verdures, crema per omplir rebosteria …
Farina de cereals bio
Farina Espelta BIO
Cereal d’espelta molt en molí de pedres naturals perquè es conservin totes les propietats del cereal a la farina, ja que aquesta no s’escalfa perquè és molta en una sola passada.
La farina d’espelta té un sabor lleugerament dolç amb un toc que recorda a la nou, és de més fàcil digestió que la farina de blat i més pobre en gluten.
Farina Florence Aurora BIO
Blat Florence Aurora molt en molí de pedres naturals perquè es conservin totes les propietats del cereal a la farina, ja que aquesta no s’escalfa perquè és molta en una sola passada.
La farina Florence Aurora es caracteritza pel seu gran aroma i sabor, és panificable i també és adequada per rebosteria: pastissos, magdalenes… També serveix per a qualsevol tipus d’arrebossats.
Farina Panís BIO
Cereal de panís molt en molí de pedres naturals perquè es conservin totes les propietats del cereal a la farina, ja que aquesta no s’escalfa perquè és molta en una sola passada.
La farina de panís no té gluten.
Aquesta varietat de farina la caracteritza el poder espessidor que li dóna el midó abundant que té.
Brous bio
Brou de Verdures Bio
Elaborat artesanalment amb les verdures de l’hort , natural i suau. Ideal per a prendre sol, per acompanyar amb els nostres fideus o galets, per fer fideuàs i paelles.
Brou de Pollastre BIO
Elaborat artesanalment amb les verdures de l’hort i pollastre del Solsonés. Un brou clar, saborós i suau a la vegada. Ideal per a prendre sol, per acompanyar amb els nostres fideus o galets, per fer fideuàs i paelles.
Brou de Vedella Bio
Elaborat artesanalment amb les verdures de l’hort i vedella del Berguedà. Un brou natural, saborós i suau a la vegada. Ideal per a prendre sol, per acompanyar amb els nostres fideus o galets, per fer fideuàs i paelles.
Cremes de verdures bio
Cremes de verdures, carbassa, carbassó, porros i bròquil feta amb les millors verdures ecològiques de l’hort, deliciosa, ideal per a cuidar-te.
Pasta alimentària Bio
Cabell d’àngel bio, macarrons, spaghetti blanc, espirals de verdures bio i galets elaborats artesanalment a Catalunya. La pasta és assecada lentament, de forma natural i sense pressa. Això l’hi confereix una millor conservació dels nutrients, una millor cocció i sabor, així com més conservació un cop cuita, evitant que s’enganxi.
Pasta alimentària bio especialitats
El blat egipci és el blat més antic que es coneix. La diferència que hi ha amb els altres blats és el seu gust, més dolç que el fa molt agradable al paladar, amb excel·lents propietats nutricionals, la més important, la gran quantitat d’energia que proporciona.
Pasta d’espelta elaborada artesanalment a Catalunya. La pasta assecada lentament, de forma natural i sense pressa. Això l’hi confereix una millor conservació dels nutrients, una millor cocció i sabor, així com més conservació un cop cuita, evitant que s’enganxi.
El macarró de cigró Bio és una pasta elaborada artesanalment a Catalunya. Macarrons fets amb el cigró de l’Alta Segarra, de gust molt suau i de textura consistent quan s’han acabat de bullir, és una bona alternativa a consumir llegums, sobretot per als nens. Ben condimentats amb verdures és un plat molt equilibrat i complert.
Pasta integral Bio està elaborada artesanalment a Catalunya. La pasta assecada lentament, de forma natural i sense pressa. Això l’hi confereix una millor conservació dels nutrients, una millor cocció i sabor, així com més conservació un cop cuita, evitant que s’enganxi.
Pasta Florence Aurora Bio, tallarines i macarró, elaborada amb farina de blat Florence Aurora Bio, aquest blat es considerat el més modern dels blats antic, d’excel·lent aroma i sabor, molt agradable al paladar. A més, té un alt índex proteíc i un gran percentatge de germen que altres plats, amb vitamines, minerals i lípids.
Verdures fresques bio
Tomàquet de penjar Bio
Tomàquet de penjar cultivat a la comarca de La Segarra. És collit al mes d’Agost, el deixen madurar un mínim de dos mesos, sempre a temperatura ambient , fins que té el seu punt òptim per consumir.
Carbassa Bio
Carbassa del violí cultivada a la comarca de La Segarra.
Albergínia blanca Bio
Albergínia blanca cultivada a la comarca de La Segarra. Gust exquisit, més fina i saborosa.
Verdura de temporada Bio
Bledes de penca ampla, carbassó, espinacs, porro, faves, enciam, escarola, ceba, patata. Cultiven diferents varietats tradicionals de tomàquet d’amanir, les més representatives: Cor de Bou, Rosa Ple, Montserrat, Llarg del pebrot, Rosa d’Albesa. Les verdures i hortalisses que els permet l’època de l’any i que estant adaptades a la comarca.
Sucs bio
Els sucs els elaboren a partir de concentrat i amb fruita procedent d’agricultura ecològica. En el cas de la poma golden, es cultivada a Lleida. Els sucs són liquats directament, lliures de gluten, sense colorants ni conservants, de kilòmetre 0 i són productes pasteuritzats.
Melmelades de verdures bio
Les melmelades són elaborades amb ingredients de cultiu ecològic i de molt bon sabor. La melmelada de carbassa és ideal per acompanyar carns, peixos i esmorzars.
- La melmelada de carbassó per acompanyar amb fruita, carn de pollastre i porc, peixos, per a vinagretes per les amanides.
- La melmelada de ceba vermella és ideal per a formatge de cabra, carns i pollastre, peixos, aperitius, amanides i confitures.
- La melmelada de pebrot vermell és ideal per a formatges, bacallà, aperitius, confit d’ànec.
- La melmelada de remolatxa bio és ideal per a formatge de cabra, carn de pollastre i porc i confit d’ànec.
- La melmelada de tomàquet bio és ideal per al bacallà, vedella, porc, aperitius, sobre el pa, etc.
Olis i olives bio
Els olis d’oliva verge extra eco són elaborats a partir d’olives arbequines ecològiques i només mitjançant procediments mecànics, característica que proporciona un sabor molt suau i agradable al paladar. Les olives arbequines bio ecològiques són originàries d’Aberca (Lleida), és petita, més arrodonida que allargada i de color verd violeta. També, ofereixen l’oliva empeltre arrugada bio i la oliva negre empeltre bio.
On estan
Cultiven en finques pròpies i arrendades, sempre dins l’àmbit de Catalunya. Així com, encomanen a tercers obradors artesans del territori l’elaboració d’alguns dels productes, per les seves característiques específiques, seguint rigorosos controls de qualitat i certificació.
Cultius
- Cal Nadal – Els Plans de Sió (La Segarra)
- Casa Seravalls – Pujalt (Alta Anoia)
- Masia Can Viver – Torrebonica (Valles Occidental)
- Finca Parc Samà – Cambrils (Baix Camp)
- Cooperativa Artesa de Segre (La Nogera,Urgell, Pallars Jussà i Alt Urgell)
Elaboració i etiquetatge Torres de Segre (Segrià) Magatzem i distribució Terrassa (Valles Occidental)