Mel Múria

Mel Múria

Mel Múria són Sis generacions d’apicultors, fruit de la tradició, saber fer i ofici dels mestres  artesans de la família Muria. Els apicultors de Muria tenen 2000 arnes Dadant amb abella negra  Ibèrica en les millors zones de plantes de la península Ibèrica aprofitant-les en les seves  respectives èpoques de floració, garantint així el subministrament de mel durant tot l’any. 

La marca  

La Marca Múria va ser creada pel llegat de ruscs de El Perelló a l’any 1888. Primer  associació d’Apicultors de El Perelló, van assignar una marca a cada apicultor per a registrar les  seves arnes. 

Centre d’interpretació  

El desig de la família Muria sempre ha estat la divulgació del món de l’apicultura. En l’any 2011  neix Muria Centre d’Interpretació Apícola, un centre dedicat a la divulgació de la tradició i cultura  apícola, un centre fet amb amor per agrair el treball realitzat pels avantpassats, sense ells Muria  no seria el que es avui. 

 

El centre consisteix en:

 • 300m² d’exposició 
 • Impactant audiovisual 
 • Exposició permanent 
 • Grans panells explicatius 
 • Elements interactius 
 • Pantalles tàctils 
 • Extracció i envasat de mel 
 • Eixam natural 
 • Font de mel 
 • Tallers didàctics 

En el mig de la naturalesa se troba l’espai natural de Muria dedicat a la divulgació i aprenentatge  del món de l’apicultura. 

 • • Rètols sobre la climatologia, terreny i pol·linització 
 • • 20 plantes mel·líferes amb rètols específics 
 • • Arnar divulgatiu

La recol·lecció  de la Mel múria

Els apicultors de Muria tenen 2000 arnes Dadant amb abella negra Ibérica en les millors zones de  plantes de la Península Ibérica aprofitant-les en les seves respectives èpoques de floració,  garantint subministrament de mel tot l’any. 

Extracció de la mel múria

Utilitzen la tecnòloga més avançada en l’apicultura respectant la tradició familiar apresa dels avantpassats. L’extracció de la mel es realitza mitjançant processos mecànics d’última  generació, exclusius per extreure la mel de les bresques i envasar-la directament.

 • • Extracció en fred 
 • • Amb centrifuga de manera artesanal 
 • • Directe de l’arna
 • • Conservant totes les propietats 

Premis i reconeixements 

Les mels són d’una extraordinària qualitat, avalada pels nombrosos premis que han obtingut en  diferents concursos nacionals i internacionals, el producte és valorat arreu de l’estat i  internacionalment com un dels millors en els concursos en que hem participat. Els darrers van ser  el 2019.  

2019 

I CONCURS DE MELS ECOLÒGIQUES –  FIRA DE BRULL (15/09/19)  

2º Premi mel de Alta Muntanya.

 

GREAT TASTE – PREMI INTERNACIONAL  (30/08/19)  

3 estrelles – Mel de taronger amb safrà

1 estrella – Mel de taronger amb trufa negra 

 

LONDON HONEY AWARDS – PREMI  INTERNACIONAL (30/08/19)  

Medalla d’or – Mel d’Alta Muntanya 

Medalla de plata – Mel de Romer 

Medalla de plata – Mel de bosc 

Premi al disseny – Medalla de plata per  l’estoig tresor aromàtic 

XII CONCURS “REINA DE LES  MELS” (28/04/19)  

 

2º Premi mel de Romer. 

2º Premi mel de Alta Muntanya. 

34è CONCURS DE MEL DE FIRABRIL  (14/04/19)  

1º y 2º Premi per la mel de Taronger. 

2º Premi per la mel de Romer. 

I CONCURS HISPANOLUSO DE MELS  ECOLÒGIQUES (20/01/19)  

Medalla de plata per la mel taronger.  

Medalla de plata per la mel de farigola.  

Medalla de plata per la mel de romer. 

Medalla de plata per la mel d’alta muntanya.

Els seus origens

 

La primera referència documentada del  llinatge Muria es Rafel Muria Queralt. El  seu fill, Rafel Muria Llambrich, nascut al  1850, fou el fundador i president del  primer “Ligajo de colmenas”, el que  actualment coneixem com associació. En  aquest document consten 225 associats i 1820 “colmenas manifestadas”. Va ser dels primers apicultors del Perelló que va canviar l’antiga arna de palla i suro per una de fusta, de forma quadrada i que més endavant es denominaria Layens. Amb aquestes arnes es començaria a practicar la transhumància. 

La historia continua  

La historia continua amb Rafel Muria Galve, nascut en 1901. Ja de jove es va dedicar a  l’apicultura, i, amb las més de 235 arnes de la família Muria practicà la transhumància buscant les  millors floracions per les finques i pobles veïns al Perelló. 

  

La quarta generació de la família la representa Rafel Muria Benet, nascut en 1929. Als seus setze anys, el seu pare el va responsabilitzar de tot el treball familiar relacionat amb  l’apicultura.

Una de les seves aportacions fou la substitució  de l’arna de 20 quadros mòbils per una altra de 18, 16 i  finalment de 12 quadros mòbils, que es l’actual. Es dels  primers apicultors de Perelló que va introduir aquest tipus  d’arna.

Sis generacions

Va continuar practicant la transhumància per tot el  territori català, Terol i el País Valencià. El seu mitjà de  transport va passar del carro i el cavall, la motocicleta, el tren  amb la bicicleta “al coll”, fins arribar, finalment, al camió. 

Actualment la família Múria esta representada per Rafel Muria  Martí, nascut en 1964. Junt amb el seu cunyat Vicent Brull  Llaó, nascut en 1955, mantenen l’art artesà de l’apicultura  familiar en perfecta harmonia amb l’aplicació de les noves  tecnologies tant en maquinaria com en el seu concepte de  gestió empresarial. I l’empresa ha incorporat els últims anys a la sexta generació  de la família Muria, Vicent Brull Muria. 

Trasllat de l’empresa

L’any 1999 la família Muria trasllada les seves instal·lacions al lloc que ocupa actualment  l’empresa familiar per a poder ampliar el negoci i optimitzar el treball. 

En aquestes instal·lacions, a partir del mateix any 1999, la família Muria va posar en marxa un  espai destinat a museu apícola amb eines apícoles antigues, varis documents històrics  relacionats amb l’ historia de la producció apícola, i la popular i coneguda “font de mel”. 

Font de mel

El museu, equipat amb una sala audiovisual, ha potenciat de manera significativa tot el relacionat  amb el món de la mel: visites guiades al museu, sortides al camp per a conèixer la vida de les  abelles, i l’organització de tallers didàctics per a difondre tot el que rodeja el curiós món de les  abelles i la mel.

Es calcula que entre els anys 1999 i 2011, més de cent mil persones de totes les edats, de tot el  país i de diferents llocs europeus, han visitat aquest museu. 

La creació del Centre també ha comportat varies millores en els equipaments d’extracció i  envasat de la mel, amb noves màquines d’última generació.

gastromercat

See all author post

https://gastromercat.cat/

Amb l'app de GastroMercat digitalitzem tot el procés de compra de productes, fent-lo més ràpid i eficaç. Troba tots els productors de GastroMercat que treballen.

訂購使蒂諾斯安眠藥

失眠多夢睡不著,長期下來不但影響工作和生活,也會影響健康,官網https://www.stilnox-online.com/,訂購使蒂諾斯安眠藥,讓自己睡得好。

使蒂諾斯是全球最安全的安眠藥之一,線上使蒂諾斯訂購,所有商品為正品,隱私包裝出貨。